Workshop: Coachen met Honden

Wat voor team zijn jullie?

Er zijn teams die echt heel hecht zijn. Ze hebben een gezamenlijk doel en om dat te bereiken hebben ze een teamvisie ontwikkeld, een werkwijze gecreëerd, omgangsvormen beschreven en alles gedaan om een succesvol team te bouwen (zie ons blog: Het bouwen van een succesvol team)

Er zijn ook teams waarin elk teamlid zijn eigen “toko” heeft. Er is geen gemeenschappelijk doel en van een teamvisie is al helemaal geen sprake. Ieder lid doet zijn eigen “ding” en zo af en toe zijn er teammeetings om te bekijken hoe het gaat met alle afzonderlijke “winkeltjes”.
In die team meetings worden eerst algemene zaken besproken maar ook moet elke “winkelier” uitleggen hoe het met zijn zaak gaat. Omdat er geen gezamenlijk doel is luisteren de andere teamleden gehoorzaam toe maar er is weinig interactie

Welk team is het meest succesvol?

Als jij in zo’n team van “winkeliers” zit kun jij persoonlijk wel succesvol zijn. Als jouw zaakje goed draait is er niets aan de hand. Als jouw winkeltje echter niet “presteert” sta je er ook alleen voor. Jouw collega teamleden zullen niet gemotiveerd zijn om je te helpen. Er zal functioneel advies gegeven worden maar je mag het lekker zelf uitzoeken. Er is immers geen gemeenschappelijk doel, geen visie……

Het team dat wél een gemeenschappelijk doel heeft zal heel sterk geneigd zijn om elkaar te helpen en te ondersteunen. Ze doen het namelijk voor hun gemeenschappelijke doel. Voor wat hoort wat, gebruik maken van elkaars talenten, één voor allen, allen voor één.

Dit team is succesvoller, de teamleden gelukkiger en het effect vele malen groter…….

Coachen met Honden

Onze workshop “Coachen met Honden” kan de eerste stap zijn naar het bouwen van en succesvol team. In deze workshop onderzoeken we hoe jullie team in elkaar zit, je leert elkaar beter en anders kennen. Je zult gaan herkennen wat ieders werkwijze is en hoe die succesvol is. Hierdoor leer je dat jezelf meer keuzemogelijkheden hebt.
In de workshop verwerken we allerlei elementen van het bouwen aan een succesvol team. Daarom kan deze workshop ook een prima opstap zijn naar het traject waarin we jullie trainen en coachen naar “Het Beste Team Ooit”.

Vragen over deze training?

Neem vrijblijvend contact op

Wat ga je zien als je in actie komt?

Jullie gaan leuke, speelse oefeningen doen met onze (coach)honden. De oefeningen worden opgebouwd van heel gemakkelijk en individueel naar intenser en groepsgewijs.

In de oefeningen komt duidelijk de werk- en handelswijze van elk teamlid bovendrijven. Je zult ook de voor- en nadelen van elke aanpak in de praktijk zien. In de oefeningen die om jullie samenwerking vraagt gaan jullie meteen en duidelijk ervaren hoe die in elkaar zit.
Omdat elke hond verschillend is vraagt die, per oefening, om een andere aanpak. En heel duidelijk reageren ze op elke aanpak. Je ziet meteen wat er wel en wat niet werkt.
Het mooie aan werken met (coach)honden is ook dat, wanneer jij je aanpak aanpast, de hond meteen ander gedrag laat zien. Je krijgt dus meteen een heldere, duidelijke en goudeerlijke feedback op jouw aanpak.
Confronterend? Soms!

Leuk en leerzaam? Altijd!

In actie!

Als je deze unieke ervaring wil opdoen kun je een afspraak maken voor een inspiratie gesprek. We gaan bekijken waar jullie behoefte aan hebben en hoe we dat op een voor jullie passende manier kunnen bereiken.

Let’s Qynnect!!

Ben je er klaar voor en wil je aan de slag?

Vul dan het reactieformulier in en we plannen op korte termijn een strategie gesprek in.