Team ontwikkeling

Team ontwikkeling? waarom dan?

Misschien herken je dit wel. Je hebt een fantastisch team met goede mensen. Toch blijven de resultaten achter en dat bevordert de sfeer in het team niet bepaald. Jullie hebben al van alles geprobeerd om “het tij te keren”. Toch sluimert er nog iets en je krijgt er de vinger niet goed achter. Je wil, als teamleider, niet de boeman uit gaan hangen en je team onder druk zetten, toch moet er wat gaan gebeuren omdat je heel goed beseft dat de druk anders nog groter wordt omdat jij én je team “onder het vergrootglas” komen te liggen

Wat als je niets doet?

Je kunt bedenken: er werken hier allemaal goede mensen, het komt vanzelf weer goed. We hebben nu even tegenwind maar dat draait wel bij.
Of je gaat op zoek naar die ene rotte appel die in je team zit waardoor het hele team minder presteert, neemt hem of haar even apart en draait de duimschroeven nog even flink aan.

Natuurlijk mag je er ook voor kiezen zelf nóg harder te gaan buffelen. Jij snapt immers wat er verlangt wordt en nodig is, dus, als goede teamleider en “leading by example”, ga je er nog extra tegen aan in de verwachting dat je het team “mee krijgt”.

Het zijn allemaal dappere pogingen maar het doet niets aan de grond-oorzaak. Je bent “te laag in de pyramide” aan het sleutelen. Je bereikt alleen schijnoplossingen en past trucjes toe. Die hebben een beoerkt effect en vooral een beperkte levensduur. Je zult iets fundamenteels moeten gaat doen!

Teamscan.

Wij gaan heel graag een dag met jullie aan de slag. Dat doen we samen met ons team van ervaren leiderschap- en teamspiegels. Deze specialisten laten duidelijk en zonder enige terughoudendheid zien wat er speelt in jullie team.
Met de metafoor van de roedel in onze rugzak gaan we jullie team in kaart brengen met alles wat er boven- én onderwater speelt. Hoe is jullie rolverdeling? Welke kennis, kunde en motivatie is er aanwezig en hoe kan jullie teamleider die het beste laten ontbranden?
Werken jullie aan de juiste doelen? Levert je dat voldoende voldoening op?
En hoe gaan jullie met elkaar om als het spannend wordt en hoe als er juist rust in de tent is?

Vragen over deze ontwikkeldag?

Neem vrijblijvend contact op

Maskers af! Tijd voor openheid

Dit is een dag voor doeners, uiteraard schetsen we de theoretische kaders waarbinnen we werken. Maar jullie gaan vooral aan de slag. Leuke, gekke, onverwachte en spannende oefeningen en werkvormen hebben we paraat.
We maken graag gebruik van onze coachhonden, zij zijn de spiegels en metaforen die alle verborgen talenten en conflicten haarfijn naar boven halen. Jullie zullen merken dat slechts kleine aanpassingen in jullie doen en laten al megagrote gevolgen kunnen hebben. Zowel positief als minder gewenst. Onze honden staan jullie toe hier vrij mee te spelen en te experimenteren. Neem mee wat je nodig hebt, laat achter wat niet werkte.

Wat levert het jullie op?

Naast een ontspannen en leerzame dag levert het jullie heel veel inzicht en toepassingsmogelijkheden op.
Doordat we de hele dag aan d slag zijn geweest hebben jullie elkaar op een andere manier leren kennen. Door de metafoor van de roedel zijn jullie beter naar elkaar én het teamproces gaan kijken. Je hebt nu inzicht in waar nog werk te doen is.
Als teamleider heb je kunnen zien en ervaren wat het effect van jouw leiderschapsstijl(en) is. Als teamlid heb je kunnen zien en ervaren wat voor jou belangrijk is, welke manier van leiding krijgen het meest effectief en prettig is voor je.
Na deze dag is je team nooit meer hetzelfde, je kunt de onderstroom niet niet meer zien. Het gaat jullie écht helpen om de volgende stap te zetten op weg naar Het Beste Team Ooit.

Hoe ziet de dag eruit en waar wordt die gehouden?

We organiseren de dag op een datum die jullie (en ons) het beste schikt. Locatie is Dierenwelzijnscentrum In ’t Veld in Haren, nabij Den Bosch.

Je wordt dus ontvangen met de Brabantse gastvrijheid waarbij een goede kop koffie (of thee) en wat lekkers niet mag ontbreken.

Daarna introduceren wij onze visie op het functioneren van teams, en we gaan ze snel mogelijk praktisch aan de slag. Daar waar nuttig of noodzakelijk maken we gebruik van onze coachhonden.

Tussen de middag word je voorzien van een prima en uitgebreide lunch waarna we in de middag rustig verder bouwen aan de ontwikkeling van jullie team.

Aan het eind van de dag blikken we nog terug op wat er allemaal gebeurt is, wat er geleerd en ervaren is en we maken een plan om de kleinst mogelijk volgende stappen te zetten.

Daarna mogen jullie, moe en voldaan, weer huiswaarts keren.

Ben je er klaar voor en wil je aan de slag?

Vul dan het reactieformulier in en we plannen op korte termijn een strategie gesprek in.