Twee daagse: Ontwikkel je team

Ontwikkel een succesvol team.

Elk team gaat door een aantal fases. Bij de start van een team (forming) is iedereen enthousiast en blij om er bij te horen. Zit het team in de stroming fase dan worden de onderlinge verschillen tussen de teamleden duidelijk en ontstaan er wellicht conflicten.
In de fase hierna, norming, worden afspraken gemaakt over het hoe en waarom. Welke omgangsvormen en regels hanteren we.Tenslotte gaat het team succesvol aan het werk (performing) en worden de resultaten zichtbaar.

In welk team je ook zit, deze fases worden altijd doorlopen. Het is de taak van de teamleider om die fases zo kort mogelijk te houden en te doen wat er dan nodig is. Het is de taak van de teamleden om de leider te helpen deze fases te doorlopen.

De valkuil van teambuilding

Functioneren in teams is hard werken, je zou het zelfs een werkwoord kunnen noemen: teamen.

In welke fase je als team ook zit er spelen áltijd zaken op de achtergrond.
Door welke waarden wordt het team gedreven en welke waarden drijven de individuele teamleden?
Hoe verloopt de onderlinge communicatie, hoe gaan teamleden om met stress en druk?
Wanneer je als team je alleen maar focust op de fases (forming, storming, norming en performing) wil het onderbewuste en het onbewuste wel eens aan de aandacht ontsnappen. Hierdoor worden patronen niet gezien, en kan er onrust in het team sluimeren zonder dat men het in de gaten heeft …….
Tot dat het te laat is.

Als het te laat is, is er al schade ontstaan. Dat hoeft nog geen onherstelbare schade te zijn maar het gaat (onnodige) energie en tijd kosten om dit weer te fixen en te managen. Los nog van het feit dat er soms wat blijft broeien (onbewust of onderbewust)

Wat gaan we doen, twee dagen lang?

In onze team twee daagse “ontwikkel je team” gaan we juist kijken naar het onbewuste  en het onderbewuste van het team en de teamleden.
Door wat theoretische achtergronden maar vooral door leuke, uitdagende en informatieve oefeningen te doen maken wij het onbewuste bewust. En als het bewust is dan kun je er iets mee doen.

We leren je kijken naar wat jouw drijft maar ook wat er voor de anderen belangrijk is. Welke patronen er leven in het team en hoe effectief die zijn. We laten je ervaren wat jouw primaire  stress reactie is en welke invloed dat heeft op jouw staat van zijn. En natuurlijk hoe je dat kun beïnvloeden.
Omdat je dit als team doet zie en ervaar jij hoe je mede teamleden dit ook beleven en ervaren. Je leert elkaar zo kennen maar ook elkaar helpen en ondersteunen. Wie kan wanneer hulp gebruiken? En wie kan die juist geven?

Je moet bereid zijn om je soms oncomfortabel te voelen, verwarring is de poort naar een nieuwe realiteit. Door de variatie aan oefeningen en opdrachten  wordt iedereen uit zijn comfortzone gehaald om zo verder te groeien. Door de inzet van coachhonden (waar nuttig of nodig) krijg je mooie inzichten en onvergetelijke ervaringen.

Vragen over deze training?

Neem vrijblijvend contact op

Wat levert het op?

Na de twee dagen zijn jullie een aantal unieke ervaringen rijker. En jullie hebben (nog) meer inzicht in elkaar gekregen. Je kent elkaars drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Jullie hebben ervaren hoe iedereen op zijn eigen manier omgaat met stress en druk en kunt zo elkaar ondersteunen als het echt spannend wordt.

Storende patronen hebben we naar boven gehaald en kunnen worden vervangen door patronen die jullie verder gaan helpen om een succesvol team te zijn waar teamleden zich prettig voelen. Sterker nog, jullie worden een team waar iedereen bij zou willen horen.

Deze twee dagen hebben bewezen dat er daadwerkelijke veranderingen in gang gezet worden.

In actie!

Elk team heeft zo zijn eigen karakter, en elk team heeft zo zijn eigen uitdagingen..
Om deze twee dagen voor jullie zo effectief mogelijk te maken gaan we afspraken maken tijdens een strategiegesprek. In dit gesprek komt aan de orde in welke fase jullie team zit en welke uitdagingen jullie voor je zien. Daar richten we het programma op in. Het programma is echter niet in beton gegoten, we zullen dat doen wat nodig is gedurende deze twee dagen.

Het worden intense, intensieve en waardevolle dagen.
Als team kun je er voor kiezen om de twee dagen direct achter elkaar te beleven of juist met een bepaalde tussenpoze.
Dit bespreken we allemaal tijdens het strategie gesprek.

Deze twee daagse organiseren we op afspraak in Haaren (N.Br.)

Let’s Qynnect!!

Ben je er klaar voor en wil je aan de slag?

Vul dan het reactieformulier in en we plannen op korte termijn een strategie gesprek in.