Teamleider

Jouw team als roedel

Wellicht herken je het volgende:

Je hebt net je eerste job als leidinggevende te pakken! Of, stel je voor dat je al enige leidinggegevende ervaring hebt en je krijgt een heel nieuw team. Hiermee verandert de wereld ingrijpend voor je. Je bent niet alleen meer iemand die vaktechnisch goed is, er wordt ook naar je gekeken. Jij bent nu degene die de lijnen uitzet, die mensen aanstuurt. Je hebt een voorbeeldfunctie en kunt niet meer rustig afwachten. Er wordt wat van je verwacht.

Wat gebeurd er nu weer?

Als je dat nog nooit in de praktijk gedaan hebt is dat een hele klus, zeker als je nog niet helder hebt welke taken en functies er binnen een team spelen. Hoe ga jij leidinggeven? Kun je omgaan met de jonge honden in jouw team en hoe ga je om met de ervaren rotten? Kun je je met hen verbinden? Welke leiderschapsstijlen ga je gebruiken? En wát is jouw voorkeursstijl? Is die handig, verstandig en effectief? Is jouw voorganger nog ergens in functie en geeft die (ongevraagd) nog advies? Hoe kun jij volledig jezelf zijn en ook een goede leidinggever zijn?

Wanneer je als teamleider niet de juiste manier van leidinggeven vindt of je stuurt en spreekt mensen niet op de juiste manier aan heeft dat direct gevolgen voor jouw, je team en alle teamleden. Er kunnen conflicten in jouw team ontstaan waardoor er meer energie gaat zitten in de sfeer van het team dan in het presteren. Teamleden gaan slechter presteren of zelfs het team saboteren. Jij, als teamleider, wordt verantwoordelijk gehouden voor de sfeer én de prestaties van het team.

Vragen over deze training?

Neem vrijblijvend contact op

Wat is onze oplossing?

Door naar jou en jouw team te kijken zoals we naar een roedel kijken. Een roedel is een goed georganiseerde samenleving, in een roedel kent elke hond zijn plaats en taak. De roedel wordt geleid door een alpha hond die door alle leden erkent word als dé leider.

Door jou en je team door die bril te bekijken krijg je inzicht in de manieren van samenwerken. Je gaat begrijpen welke rollen, taken en belangen er in teams spelen. Bovendien ga je inzien welke leiderschapsstijlen je kunt hanteren en bij wie welke stijl het meest effectief is. Binnen een roedel zijn conflicten altijd contraproductief en weet elk roedel lid exact van zijn rol en taak is.

Feedback en functioneringsgesprekken worden niet gehouden en toch zijn roedels uiterst effectief. Door de metafoor van de roedel te gebruiken wordt de teamdynamiek simpel en helder voorgesteld. Doordat deze uitleg metaforisch is, is het een flexibele voorstelling en voor iedereen duidelijk en leuk. Bovendien kun je direct aan de slag met onze roedel; een team dat open en eerlijk feedback geeft en instant reageert op elke verandering in stijl. Je brengt jouw inzichten meteen in de praktijk.

Geen ellenlange theoretische onderbouwingen, die hebben wij al voor je gelezen. Handen uit de mouwen en doen! Vallen én weer opstaan, zonder gevolgen. Dát is pas leren én leuk!

Samen op pad

De leukste en snelste manier op te leren om leiding te geven aan een team is leidinggeven aan een team. Onze roedel staat klaar voor je om met jou aan de slag te gaan en je te voorzien van onmiddellijke, duidelijke en eerlijke feedback. Je mag met hun experimenteren zo veel als je wil. Speel met al jouw talenten en vaardigheden en probeer zo veel mogelijk uit.

Vallen en meteen weer opstaan leert jou in no-time leidinggeven op een hoog niveau. Natuurlijk gaan we je voorzien van theoretische achtergronden. Onze jarenlange ervaringen als leidinggevenden en leidingkrijgenden gaan we inzetten samen met onze opgedane kennis.

Wij hebben uit een uiteenlopende reeks van krachtige en kostbare trainingen het beste en meest praktische gehaald en delen dat met jou zodat je er meteen mee aan de slag kan.

Ben je er klaar voor en wil je aan de slag?

Vul dan het reactieformulier in en we plannen op korte termijn een strategie gesprek in.