Vertrouwen!

De vertrouwensband met je hond

De relatie die wij mensen met onze honden hebben is bijzonder en uniek. Met geen enkel ander dier hebben wij zo’n band. Een band gebaseerd op wederzijds vertrouwen. En vertrouwen moet groeien.

Maar wat is vertrouwen nou eigenlijk en kun je het groeiproces beïnvloeden?

Vertrouw jij jouw hond in elke situatie?

De meeste mensen vertrouwen hun hond wel, maar niet in alle situaties. Of helemaal niet meer na een (bijt) incident. Zonder voldoende wederzijds vertrouwen, of zelfs wantrouwen, wordt de relatie steeds kouder, meer gespannen en heb je veel minder plezier dan je zou kunnen hebben samen. Zo erg zelfs, dat het hebben van een hond niet meer leuk is.

Als er geen onderling vertrouwen is kun je niet samenwerken of samenleven. Het is dan op eieren lopen en hopen dat het maar goed gaat, elke keer weer. Is dat wat je wil?
Alleen op basis van vertrouwen kun je een stabiele relatie bouwen. Een emotionele verbintenis waarbij je van elkaar op aan kunt.

Vertrouwen is goed, controle is beter ?

Als je met je hond wil gaan werken, sporten of gewoon samenleven is onderling vertrouwen onontbeerlijk. Jij moet weten wat jouw hond wel of niet (aan)kan. En andersom moet jouw hond zich 100% gesteund weten door jou. Is dat niet het geval, als er ergens iets knaagt aan de vertrouwensband, dan kunnen jullie als combinatie nooit tot jullie volle potentie uitgroeien.
Is dat vertrouwen er niet dan blijft controle over, bij elke stap na moeten gaan of jouw hond wel gedaan heeft wat jij van hem verwacht is niet alleen dodelijk vermoeiend, in een goede relatie is het ook een emotionele spelbreker.
Denk je maar eens in hoe het voor jou zou zijn als jouw werk- of opdrachtgever je bij elke stap komt controleren? Vertrouw je me niet?

Vragen over deze training?

Neem vrijblijvend contact op

Vertrouwen is geven en nemen; de wet van wederkerigheid.

Vertrouwen krijgen kan alleen als je vertrouwen geeft, dat is de wet van wederkerigheid. Vertrouwen groeit als de ervaring leert dat jij betrouwbaar bent. Dat jouw acties erop gericht zijn om jouw hond positieve ervaringen te geven. Hij beloont je met zijn onvoorwaardelijke vertrouwen.
Natuurlijk loopt elke vertrouwensband wel eens een deukje op, maar niet vaak leidt dat tot een onherstelbare kloof. Zolang jij je bewust bent van de manieren waarop je vertrouwen kunt schenken kun je snel herstelwerkzaamheden verrichten. Niet zelden zien we dat een hersteld vertrouwen nog sterker is dan daarvoor.
In onze lezing Vertrouwen! geven we je de theoretische achtergronden van wederzijds vertrouwen en inzicht in de manieren waarop je dat kun bouwen.
In de daaropvolgende workshop ga je met die kennis aan de slag. Zo ervaar je hoe gaaf het is om aan de vertrouwensband met je hond te werken. En als je dat eenmaal geproefd hebt kun je het in alle situaties toepassen en gebruiken.

Je wordt vertrouwens specialist.

Na de lezing en de workshop heb je gezien en ervaren wat het is om vertrouwen te schenken en te krijgen. Je leert te vertrouwen op jezelf én op je hond. Jullie band wordt sterker en kan een stootje hebben. Werken, sporten en leven met je hond wordt een feestje. Je vertrouwt elkaar immers “blindelings”.

Data en Locatie:

Lezing: van 19:30 tot 21:30
Locatie: De Kwispelboerderij, Ittervoorterweg 91, 6005 NP Swartbroek
Prijs: € 17,50
Maximaal aantal deelnemers: 20

Ben je er klaar voor en wil je aan de slag?

Vul dan het reactieformulier in en we gaan met je op pad!