Gelaatkunde

Introductie Gelaatkunde

Gelaatkunde, een kunst met wortels in zowel westerse als oosterse tradities, opent de deur naar een dieper begrip van onszelf en anderen. Door het bestuderen van de fysieke kenmerken van het gezicht, gelooft gelaatkunde dat er veel te ontdekken valt over iemands persoonlijkheid, gezondheid en levenspad.

De Historie van Gelaatkunde

Gelaatkunde is geen nieuw fenomeen; het heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In het Westen verwijzen we naar fysionomie, terwijl in het Oosten Siang Mien wordt gebruikt. Oorspronkelijk ontstaan uit observaties en intuïtie, evolueerde gelaatkunde tot een gestructureerde discipline met eigen principes en technieken.

Vragen over deze training?

Neem vrijblijvend contact op

Westerse – en Oosterse Gelaatkunde

Westerse Gelaatkunde: Het Lezen van Expressies

Westerse gelaatkunde legt de nadruk op het lezen van expressies. De vorm van de neus, ogen, mond en andere gelaatstrekken worden geanalyseerd om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheid. Een ervaren gelaatkundige kan subtiele signalen opmerken en interpreteren, waardoor ze een dieper begrip krijgen van de innerlijke wereld van een persoon.

Oosterse Gelaatkunde: De Energie van het Gezicht

In de Oosterse traditie draait gelaatkunde om het begrijpen van de energiestromen in het gezicht. Siang Mien, zoals het in het Oosten bekend staat, kijkt naar de kleur, textuur en lijnen van het gezicht om informatie te verkrijgen over iemands gezondheid en welzijn. Het gelooft sterk in de connectie tussen lichaam, geest en ziel.

Introductie gelaatkunde

Praktische Toepassingen van Gelaatkunde

Gelaatkunde vindt zijn toepassingen in verschillende gebieden van het leven.

In diverse lezing helpen het mensen bij het begrijpen van hun persoonlijkheid en kan het dienen als een gids voor persoonlijke groei.

In de professionele wereld wordt het gebruikt voor teambuilding en leiderschapsontwikkeling.

In deze introductie lezing laten we jullie kennis maken met de fascinerende wereld van gelaatkunde, wat mag je er wel en wat vooral niet van verwachten.

Data en locaties:

Gelaatkunde, met zijn rijke geschiedenis en diverse benaderingen, blijft een boeiende reis naar zelfontdekking. Of men nu gelooft in de diepgaande inzichten die het kan bieden of sceptisch staat tegenover zijn praktijken, gelaatkunde blijft een intrigerend raamwerk dat ons uitnodigt om dieper te kijken, zowel naar anderen als naar onszelf. Het is een reis die de moeite waard is voor degenen die openstaan voor het verkennen van de vele lagen van de menselijke ervaring.
Na deze lezing heeft u inzicht in wat gelaatkunde voor u kan betekenen.
Voor het vervolg kunt u kiezen voor Kennismaking met de Westerse Gelaatkunde en/of Kennismaking met de Oosterse Gelaatkunde.

De Lezing Introductie Gelaatkunde Mens
Data zijn te vinden in de agenda en de tarieven zijn hier te vinden

Ben je er klaar voor en wil je aan de slag?

Vul dan het reactieformulier in en we gaan met je op pad!